Band

Duketown Dogs

HET VERHAAL,

DE BIO 


Duketown Dog

In 2000 spreken twee muzikale vrienden elkaar over de oprichting van een nieuwe band. Een band geinspireerd door Blues en sterk beinvloed door Rock met een eigen sound en identiteit is het doel. Duke en Peter van der Sluys vinden de ideale muzikanten in bassist John reuser en de Australisch gitarist Chris Kautz. Een band is geboren. Onder de naam Junkyard Dogs beginnen zij het muzikale  avontuur.


In 2004 wordt PJ Jochems de nieuwe gitarist. Onder zijn productionele leiding brengt Junkyard Dogs in oktober 2006 de eigen beheer CD 'Snakehat' uit. Deze ode aan de Blues ontvangt lovende recensies. Greenheart brengt vervolgens de CD uit onder haar label Bridge III Records en optredens volgen in Belgie en Spanje. In 2007 wordt de naam verandert in Duketown Dogs vanwege een naamgenoot in de Rock scene. 


Augustus 2009 is de in Amsterdam woonachtige Mark van Riel de nieuwe bassist. In 2010 brengt Duketown Dogs de CD 'Chasing Tail' uit onder de vleugels van het Duitse BSC records. Ook nu lovende kritieken.


In 2011 stappen, na meningverschillen over de te volgen muzikale richting, Mark en PJ over naar Blueshaker. De Bossche gitaarvirtuoos Bas van den Booren en Arjan 'Pepperoni' de Swart zijn de vervangers. Na enkele maanden is Jeroen van Maanen (ex Novact) de bassist en een jaar later is John Reuser uiteindelijke de bassist., na drie jaar afwezigheid.


Duketown Dogs blijft de Nederlandse podia en festivals bestoken met hun crossover muziek. Ook Duitsland geniet van de rauwe mix van Blues en Rock. Inmiddels is Mark van Riel, na zijn periode bij Blueshaker, sinds 2018 weer terug op het oude nest en blijkt Duketown Dogs nog steeds een vaste waarde in de Blues en Rock scene.


Sinds de oprichting in 2000 touren de Dogs onafgebroken door Nederland en speelde op podia in Duitsland, België en Spanje. Duketown Dogs speelde op festivals als Texel Blues, Verdener Jazz & Blues tage (D), Guitarribs, 't Linne Luidt (B), Bluesnight, Blues aan Zee, de Koninck Blues etc.

Verder waren de Dogs support-act van o.a.  Julian Sas, Virgil and the Accelerators (UK), Jesus Volt (F). en Elles Bailey (UK).De Pers


“Chasing Tail, Vijfde beste Bluesalbum 2010"

(Dutch Blues Foundation)


" Peter van der Sluys is een type die flink van leer trekt op de drums."

(Fons Kersbulck)


“If these guys were American, they could be sensational. Now the album 'Snakehat' probably ends as one of Holland's finest Blues albums. Nothing wrong with that."

(Erwin Z - Velvet Music)


“Zanger Ron ‘Duke’ Gershwin is een echte entertainer met een prettige eigenzinnige rockstem."

(Giel van der Hoeven / vdh-online.nl)


“Duidelijk was dat het publiek zich bijzonder heeft vermaakt, ook al gezien alle superlatieven en egards die de band ten deel viel”

(Bluesmagazine over DD optreden)


“de jongens hebben echt een heerlijke cd in de markt gezet die zeker de moeite van aanschaf waard is.”

(Bluesmagazine over Chasing Tail)


"Ballades afgewisseld met stevige up-tempo bluesrock gekenmerkt door het betere gitaarwerk van een gitarist met een unieke stijl."

(Giel van der Hoeven / vdh-online.nl)

Ron 'Duke' Gershwin

                                 Vocals


Geboren en woonachtig in Den Bosch.


Begon met zingen in Bluesformatie Linx voordat hij overstapte naar de wereld van de Rock.

In dit genre zong en bespeelde hij het publiek tot groot vermaak, en dat voor vele jaren bij bands als Allied Forces, Blockbusters en Nightsnake.


The Duke is terug waar het begon. Met de Blues van DD  weet hij de fans te vermaken en te raken met zijn eigen unieke stemgeluid.

The Duke is niet alleen zanger, met zijn enthouisiasme en charisma weet hij het publiek te raken en te betrekken in de optredens van Duketown Dogs.

Peter van der Sluys

                                Drums


Alias Mister Freight Train.


Zijn bijnaam 'Freight Train' heeft Peter van der Sluys te danken aan zijn manier van spelen: hard, strak en met veel gewicht vanuit de pols.


Dit uit Den Bosch afkomstig "drumbeest"heeft ook een andere zijde, hij kan hard drummen maar ook ingetogen, afhankelijke van het gevoel wat een song nodig heeft.


Bij het raken van de drumvellen is het onmogelijk te zeggen de kracht van een vrachttrein niet te voelen. "He's got Power"!

Mark van Riel

                                Bass


woonachtig te Amersfoort


een virtuoos op de bass.


Dankzij zijn veelzijdigheid kan Mark in een handomdraai een song veranderen van "vol gas" naar "zacht en gevoelig".


Na een afwezigheid van 8 jaar bij o.a. Blueshaker is Mark van Riel weer terug op het oude nest...He's got the spirit, grooves and the moves!

Bas van den Booren

                                Gitaar

Zonder gitaar, geen Blues!


Na de eerste noten weet je meteen;

de man weet hoe de Blues moet worden gespeeld!


Bas van den Booren speelt gitaar alsof zijn leven hier van afhangt, alsof de dag van morgen niet zal komen.

Maar ook laat BB horen dat hij "de tragie van de Blues" beheerst.


Bas van den Booren is woonachtig in Den Bosch.

© Copyright Duketown Dogs.  All Rights Reserved.